Konsten att hitta bäst kreditkort

Att hitta rätt kreditkort kan tänkas vara en enkel uppgift men kräver viss tid och research. Faktum är att kreditkorten skiljer sig ganska mycket mot varandra när det kommer till vad som ingår utöver krediten som du beviljas när du ansöker om ditt kreditkort.

Saker som ingår i ett kreditkort

Det finns framför allt en rad olika generösa tillägg i form av lojalitet- och bonusprogram där du tjänar in poäng för varje spenderad krona som du sedan kan omvandla till antingen rena pengar i rabatt på nästkommande faktura eller att handla för i utvalda butiker.

Konsten att hitta bäst kreditkort
Saker att tänka på vid val av kreditkort!

Andra saker som ofta ingår är bland annat:

  • Rabatt i butiker
  • Prisgaranti
  • Olika försäkringar
  • ID-skydd
  • Access till lounger på flygplatser

Rabatt när du handlar med kreditkort

Det finns en mängd olika kreditkort som exempelvis Re:member och Komplett som ger dig rabatt i över 300 olika nätbutiker när du nätshoppar. Är du användare av Kompletts kreditkort så har du även 4% rabatt på hela Kompletts sortiment.

Prisgaranti när du nätshoppar med kreditkort

Prisgaranti erbjuds du hos bland annat Re:member och Coop Mer som innebär i det förstnämnda fallet att om du köper en vara på nätet med Re:members kreditkort och du hittar den billigare någonstans inom 90 dagar så kan du bara kontakta supporten så krediteras du mellanskillnaden. Samma funktion råder med Coop’s kreditkort där du automatiskt rabatteras mellanskillnaden på maten du handlat på Coop om samma vara återfinns på exempelvis ICA till ett lägre pris, förutsatt att du använt ditt Coop kreditkort när du handlat.

Utökade försäkringar på ditt kreditkort

Vanliga försäkringar som ofta ingår när du tecknar ett kreditkort är bland annat:

  • Generösa reseförsäkringar
  • Allriskförsäkring
  • Drulleförsäkring
  • Betalskydd

Alla olika kreditinstitut har olika typer av försäkringar och de tåls definitivt att jämföras. Framför allt när det kommer till reseförsäkringarna om du vet med dig att du reser mycket och kommer att nyttja kreditkortet till detta. Här finns väldigt mycket förmåner att hämta.

Utöver dessa förmåner så erbjuds du även i vissa fall både ID-skydd och tillgång till olika VIP-lounger världen över hos bland annat Marginalen Travel och American Express. Dessa kreditkort är specialiserade att erbjuda bäst fördelar när det kommer till just resor.

bli rik med blirikast.se

Kontakt

hej[a]blirikast.se

Sociala medier

Nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips om sätt att bli rikare på!