Sätt att tjäna extra pengar

Idag finns det goda möjligheter att hitta sätt att tjäna extra pengar både online och på plats hos ett företag. I den här texten har vi dock lagt vårt fokus på att tjäna extra pengar online. Till en början kan det kännas svårt att veta hur du hittar arbetsmöjligheter på distans, men det är enklare än du kan tro. Ett bra sätt att hitta arbete är att först tänka ut vad du vill göra. Har du svårt att komma på vad du hade velat arbeta med har vi här nedanför tagit upp fem olika arbetsmöjligheter som finns online idag.

  • Delta i undersökningar
  • Arbeta som virtuell assistent
  • Erbjud språklektioner
  • Arbeta som skribent
  • Social media manager

Delta i undersökningar eller arbeta som skribent

En viktig del för företag är att ta reda på om deras produkter eller tjänster är uppskattade av kunderna samt hur de kan förbättras. Det här har andra företag tagit reda på och därför specialiserat sig på just marknadsundersökningar. Du som privatperson kan därmed skapa ett konto på en av hemsidorna som valt att specialisera sig på det här och få betalt för att svara på undersökningar som finns tillgängliga. Undersökningarna kan ske antingen via ett telefonsamtal eller direkt via företagets hemsida eller app. Du får betalt per undersökning och hur stor summa du får varierar beroende på företag.

Om du är snabb på tangenterna och har goda skrivkunskaper finns det en rad möjligheter för dig att arbeta som skribent. Idag finns det flera företag som är specialister på att skapa artiklar, kategoritexter och SEO-anpassade texter. Många av de här företagen letar ständigt efter duktiga nya skribenter som kan arbeta med dem. Hos de flesta företagen behöver du antingen skicka in en text du skrivit via mejl eller så får du göra ett skrivtest direkt på deras hemsida. Här kan du ofta välja själv hur många timmar i veckan du vill arbeta, men också under vilka dagar.

tjäna extra pengar
tjäna extra pengar med blirikast.se!

Virtuell assistent eller social media manager

I takt med att världen blivit mer och mer digitaliserad så har det tillkommit nya arbetspositioner på marknaden varav en är virtuell assistent. Som virtuell assistent arbetar du på distans med att underlätta för företag. Det kan vara allt från att ta hand om kundtjänsten och mejlen för företaget till att boka resor, möten eller företagsträffar åt din arbetsgivare. Som virtuell assistent är det allra vanligast att du arbetar för en annan entreprenör eller frilansare. Oftast kräver inte tjänsten någon speciell utbildning eller tidigare erfarenhet. Betalningen varierar beroende på vad du och din arbetsgivare kommit fram till under kontraktsförhandlingarna.

Sociala medier har blivit en plattform som många företag använder till att marknadsföra samt sälja sina produkter. Det här har gjort att arbetsmarknaden för social media managers har vuxit rejält. Som social media manager är din roll att sköta all kommunikation från företaget via deras sociala kanaler. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på vilken typ av företag du arbetar för. Men i grunden så handlar det bland annat om att uppdatera de sociala kanalerna med innehåll som lockar följarna. Både som social media manager och virtuell assistent kan du arbeta extra eller heltid beroende på hur din vardag ser ut.

Erbjud språklektioner

Är du duktig på grammatik, pratar fler språk än svenska samt gillar att lära ut dina kunskaper så kan språklektioner vara ett perfekt extrajobb för dig. Du kan erbjuda dina lektioner som läxhjälp till en elev, till en resenär som vill lära sig språket innan resan eller till personer som planerar att flytta utomlands. Språklektionerna kan du antingen erbjuda via plattformar specialiserade på det. Där kan en eventuell avgift tillkomma. Utöver det kan du erbjuda dina lektioner via appar som Zoom, WhatsApp eller Skype. Det här ger dig även möjligheten att ge lektioner till personer i andra städer.

Lämna en kommentar

bli rik med blirikast.se

Kontakt

hej[a]blirikast.se

Sociala medier

Nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev och få tips om sätt att bli rikare på!